• Kerkdienst iedere zondag van 10:00 tot 11:00

Weekbrief 10 mei 2020

Beste gemeenteleden,

Op 6 mei kwamen we weer virtueel bij elkaar. Het blijft behelpen zo aan de keukentafel of op een zolderkamer. Maar het werk aan de kerk gaat door, en dat vraagt van iedereen verantwoordelijkheidsgevoel, de nodige vindingrijkheid en vooral aanpassingsvermogen.

We keken terug op de afscheidsdienst van Nelly Courbois, die weliswaar in kleine kring werd gehouden, maar die door andere gemeenteleden thuis meebeleefd werd.

Ook de dodenherdenking op 4 mei was aangepast, het was stiller dan ooit.

Op de avond dat wij vergaderden hadden we net de persconferentie van Rutte weer gehad, waarin deze keer een soort van perspectief geboden werd. Maar wel heel voorzichtig blijven was de onderliggende boodschap. Het gevaar voor nieuwe besmettingen is nog niet geweken.

Met dat gegeven zijn wij toch al heel voorzichtig aan het kijken wat op termijn misschien wel zou kunnen, bijvoorbeeld een dienst in aangepaste vorm. Voordat wij daar verdere plannen voor gaan maken willen wij graag van u weten hoe u daarin staat. Wij zullen hiervoor op een later tijdstip contact met u opnemen.

Misschien ten overvloede: wij volgen daarin uiteraard steeds de richtlijnen van het RIVM/Den Haag en de voorstellen vanuit de landelijke kerk.

Een leuk weetje ter afsluiting: in de kerktuin zijn 20 dahliaknollen gepoot, waar we op 6 september mogelijk iets leuks mee gaan doen. Omdat het corso dit jaar niet doorgaat kunnen wij nu op 6 september wel een dienst houden, mits de omstandigheden het toelaten natuurlijk. U hoort nog van ons,

Adrie Niemantsverdriet

Pastoralia

Afgelopen week is Jan Baldee verhuist  vanuit het ZKH in Tilburg naar Breda. Hij verblijft in verpleeghuis/revalidatiecentrum De Marq, Leuvenaarstraat 91 in Breda. Weer een stapje vooruit. Heel veel sterkte voor Jan en zijn familie met het oog op zijn verdere revalidatie!! Zoals overal in de verpleeghuizen is er voorlopig geen bezoek mogelijk.

De komende week gaan de felicitaties naar:

  • dhr. H. Kamphorst, Den Hooijberg 76, 4891 NL Rijsbergen in verband met zijn verjaardag op 13 mei.
  • Het echtpaar Luteijn – van Dongen, Koutershof 14, 4891 CV, Rijsbergen in verband met hun 60-jarig huwelijk op 12 mei.

Van harte gefeliciteerd!

Moment van Woord en gebed op de website

A.s. zondag zal er weer een presentatie zijn, een kort moment van Woord en Gebed. Deze presentatie vind u op de website van onze kerk (www.pk-zundert.nl). U kunt daar klikken op de link voor deze presentatie, vervolgens is deze te bekijken en te beluisteren.

Omdat het niet met zoveel woorden is opgenomen in de presentatie moge hier nog worden vermeld deze hartenkreet van één van onze gemeenteleden: in ons gebed denken we niet in de laatste plaats aan bewoners van verzorgings- en verpleegtehuizen die geen bezoek mogen ontvangen! Vaak gaat het om mensen die al zoveel hebben meegemaakt, de crisisjaren, de oorlog, de watersnood, maar toen hadden ze tenminste elkaar nog. Nu is zelfs dat hen ontnomen…..

Pastoraat

We roepen op om naar elkaar te blijven omzien en voor elkaar te bidden. Het ‘bezoekwerk’ zal ook de komende tijd zoveel mogelijk ‘telefonisch’ gedaan worden. We willen vanuit zorg om en voor elkaar zo weinig mogelijk risico lopen van besmetting. We hopen op uw en jouw begrip hiervoor. Neem bij behoefte aan een gesprek of contact gerust telefonisch contact met elkaar of met ons (uw contactpersoon, ouderling, predikant) op!

Tenslotte…

Een hartelijke groet, mede namens mijn vrouw Henriette, en namens de kerkenraad,

André Vlieger

Herdenking 4 mei

Het was stil op straat en in de kerktuin
stonden we bij de vlag die halfstok hing.
Ons dappere kerkklokje begon te luiden,
de vlag wapperde in de wind.
Toen hoorden we een trompet op de Markt
en werd het twee minuten heel erg stil.
Als het graf zo stil.
Weer klonk de trompet, nu het Wilhelmus.
Het was nog steeds heel stil op straat,
we liepen langs de oorlogsgraven met de bloemen.
Alleen een merel zong het hoogste lied.
Hou vol, het gaat voorbij.
We gingen naar huis, ons huis lag niet puin,
we zijn veilig en bij elkaar.

Henk en Adrie Niemantsverdriet
© 2020 - Protestantse Kerk Zundert
Zundert, van Goghkerkje
Vincent van Gogplein 1
4881 DG Zundert
27-09-2020 09:44 Luister
20-09-2020 09:51 Luister
19-09-2020 13:16 Luister
13-09-2020 09:45 Luister
09-09-2020 14:13 Luister
06-09-2020 09:46 Luister
30-08-2020 09:46 Luister
23-08-2020 09:59 Luister
16-08-2020 09:42 Luister
09-08-2020 09:49 Luister